3 Kasım 2012 Cumartesi

Yememeniz gereken mantar çeşitleri

Kulaktan dolma bilgilerle mantarları tanımaya ve yorumlamaya çalışmayın...

Arik Mahmud Bolu İl Sağlık Müdürü, zehirli ve zehirsiz mantarlar söyledi ayırmak çok zor olduğuna dikkat çekerek, bilinçsizce ormanlık alanlarda sonbahar yağmurları mantar tüketilen dedi.



Bunun kamu sağlığı Arik için ciddi bir sorun olduğunu vurgulayan mantar Bilinçsiz tüketim, doğadaki'' mantar kesinlikle toplanır ve yenir uyarılar, zehirlenmeler rağmen ve ölümler bildirilmiştir edilmelidir. Birbirlerine, ama bir mantar bilimci ayırt böylece benzer Bazı yenilebilir ve zehirli türleri'' dedi. KÖTÜ söylenti yankıları

Zehirli mantarlar zehirli olmayan Arık, renk, koku ve tat olmadığını bildirdiği zehirli mantar ayırt edilemeyeceği vurgulanan gibi aynı tadı.

Seralar ve pazarlarda yetiştirilen mantar ambalajlarda satılan Arık, Arik vurgulayan tüketilmesi gerektiğini, söyledi:

Toplumda Zehirli ve zehirsiz mantarlar olmayan bilimsel geçerliliği ayırt etmek için kullanılır, ancak birçok yanlış inançlar vardır. Örneğin, iç kısmı kırılmış, mavi zehirli mantar döner, salyangoz çayırda yetişen ve zehirli olanları, yemem zehirsizdir, tuzlu su, sirke, kaynatın olanlarda da zehir mantar kaldırır zehirli mantar iyi pişmiş, ama haşlanmış zehirli karardığında bir gümüş kaşık ile, mantar yoğurt zehirlemez 'yanı sıra birçok inancına sahip olan kaybeder.

Bu inançların tüm yanlış ve birçok insanın zehirlenmesine neden mantar öldü. Söylenti, eski eşleri 'masalları mantarlar, çok ciddi sonuçlara yol çalışmalarını tanımak ve yorumlamak. Bu nedenle, siz olun, kesinlikle mantar yemem bilmiyorum.

Görülen belirtiler derhal sağlık kuruluşlarına uygulanması gerektiğini eğer öğrenciler seğirmesi ve işaret kas çekmesi Arık gözle görülür olan zehirli mantar, hipersalivasyon, terleme, kusma ve karın ağrısı, kramplar, ishal, baş dönmesi, tüketen kişilerde Yırtılma, diye ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kapmaca baba

Kapmaca BLOG olarak günümüzde bir çok konuda yer alan köşede kalmış fakat herkesi ilgilendiren bilgileri sizlere sunmaya hazırız. Güncel haberleride sitemizden takip etme şansınız var elbette. Biraz canınız sıkılırsa müzik dinlersiniz yada komik videolar felan izlersiniz. Oktay usta

Kapmaca blog