17 Haziran 2012 Pazar

Casus Sivrisinekler

Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü, Ohio - Wright Kardeşler ilk uçak uçmayı öğrenmesi inek mera gelen iki kilometre, askeri araştırmacılar havadaki başka bir devrim üzerine iş başında: Pakistan içinde insansız uçaklar, bu tür yangın füzeleri büzülme ve böceklerin ve kuşların büyüklüğüne Afganistan'daki direnişçilerin casusluk..

Baz kapalı uçuş laboratuarı " microaviary" olarak adlandırılan ve iyi bir neden için. Burada geliştirme uçağı kelebeklerin, atmaca, doğal dünyanın diğer sakinlerinin uçuş mekaniği çoğaltmak için tasarlanmıştır. O gelecekte casusluk yapmak veya öldürebilir ki mekanik bir şahin bir prototip kaldırdı olarak "Biz size düz görme gizlemek nasıl bakıyoruz," Greg Parker, bir uzay mühendisi, dedi.

Uzakta Afganistan, Marines hayret içinde Helmand eyaletinde Sangin, 15.000 feet savaşın en kanlı karakolları biri üzerinde bir urgan yükselir yeni blimplike casus balonların birinde yarım bir dünya. Bir zeplin adı verilen balon, canlı video iletebilir - ev yapımı bombalar dikim direnişçilerin - kadar 20 kilometre uzakta gibi gelen. "Bu benim için bir oyun değiştirici oldu," Capt Nickoli Johnson bu bahar Sangin dedi. "Ben bir sürü daha fazla içeri koymak istiyorum"

Hataları blimps itibaren hava uçağı bir patlama Amerika savaşıyor ve savaşları hakkında düşünmesi yoldur. Predator uçaklar, 11 Eylül, 2001, saldırılardan bu yana insansız uçuş egemen olan Cessna ölçekli beygirleri, dünyada bilinen ve korkulan artık bir marka adı ile bulunmaktadır. Ama çok az bilinen onunla birlikte gelen ikilemlerle birlikte, büyüklüğü, çeşitli ve hızla genişleyen drone evrenin küstahlık olduğunu.

Pentagon şimdi on yıl önce 50 daha az oranla 7,000 hava uçağı vardır. Gelecek on yıl içinde Hava Kuvvetleri insanlı uçakların bir düşüş öngörüyor ancak Reaper gibi "çok maksatlı" hava uçağı sayısını bekliyor - olanlar bu casus gibi grev - 536, yaklaşık dört için. Zaten Hava Kuvvetleri savaş ve bombardıman pilotları kombine daha, tek başına bu yıl 350 daha fazla uzak pilotlar eğitim alıyor.

"Bu, büyüyen bir pazar var," Ashton B. Carter, Pentagon'un şefi silah alıcı dedi.

Pentagon'un önümüzdeki yıl uçağı için yaklaşık $ 5 milyar Kongre istedi ve 2030 yılına bilim-kurgu zamankinden daha fazla şeyler öngörülüyor etti: sensörleri ve düşman, nükleer silahların veya moloz kurbanlarının belirlenmeleri microcameras ile donatılmış "casus uçar". Peter W. Singer, Brookings Enstitüsü'nde bir bilim adamı ve "Savaş için Kablolu," askeri robotlar hakkında bir kitap, onları çağırır yazarı "hata ile hata."

Son aylarda uçağı savaş ve terörle mücadelede her zamankinden daha önemli olmuştur. Ilk bir pist damlatılır sonra Central Intelligence Agency adlı aksi olarak bilinen yeni bir yarasa kanatlı stealth drone, RQ-170 Sentinel, "Kandahar of Beast" iletilen video Pakistan içinde Usame bin Ladin'in bileşik casusluk Afganistan. Pakistan Dünyanın en çok aranan militanların biri, İlyas Keşmir, bir CIA bu ay ölü bildirildi drone grev, yönetimi yetkilileri, bölgede felç El Kaide yardımcı olmuştur söylüyorlar saldırgan bir drone kampanyasının bir parçası - ve Afganistan'da Amerikan güçleri hızlandırılmış bir geri çekilme olası bir gerekçesi haline gelmiştir. Pakistan aşiret bölgelerinde fazla 1,900 direnişçilerin Web sitesi www.longwarjournal.com göre, 2006 yılından bu yana Amerikan uçağı tarafından öldürüldü.

Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri Libya'da Albay Muammer el-Kaddafi güçlerine karşı silahlı Predator insansız hava aracı kullanmaya başladı. Geçen ay bir CIA-silahlı Predator Enver Awlaki bir füze amaçlayan, radikal Amerika doğumlu din adamı Yemen'de saklandığına inanılıyor. Predator cevapsız, ama Amerikan uçağı Yemen semalarında devriye devam ediyor.

Büyük veya küçük, insansız büyüyen Amerikan kamuoyu ve savaşlar arasındaki kopukluk ilişkin sorular uyandırıyor. Askeri etik uzmanları uçağı, bir video oyunu haline savaş açmak sivil kayıplara indirebilmek ve doğrudan riski hiç Amerikalılar ile, daha kolay çatışmaların içine ABD çizebilirsiniz itiraf ediyor. Drones ayrıca bir günlük video tufanın ucunda analistleri için bilgi bir kriz yaratmıştır. En az değil, Federal Havacılık İdaresi, Pentagon'un istediği gibi, evde test uçuşları genişletme hakkında çekinmeyeceklerini. Geçen yaz, savaş uçağı neredeyse bir haydut Fire Scout drone sonra şifreli edildi, küçük bir helikopter büyüklüğünde, Washington'un hava sahası kısıtlı bir dolaştım.

Insansız Amerikan hayatlarını kurtarmak olduğunu ordu içinde, kimse anlaşmazlıklar. Birçok ABD yıllardır kullandığı, uçak düştü tankları veya bomba gibi "stand-off silah sistemleri," gelişmiş sürümleri olarak görüyorum. "Eskiden yol savaşları için nostaljik bir tür var," Deane-Peter Baker, ABD Deniz Kuvvetleri Akademisi'nde bir etik profesörü knight-on-knight çatışma asil kavramları göndermede bulundu. Drones bir kahramanlık-sonrası yaşa parçası olduğunu söyledi ve onlar savaş eşiğini düşüren eğer onun görünümünde bir zaman bir sorun değildir. "Biz sadece ilk etapta neden yoktu bu kötü bir şeydir," Bay Baker dedi. "Biz adil bir nedeni var mıydı Ama, bize bu sadece yol izlemeye olanak sağlar şey kutlamak gerekir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kapmaca baba

Kapmaca BLOG olarak günümüzde bir çok konuda yer alan köşede kalmış fakat herkesi ilgilendiren bilgileri sizlere sunmaya hazırız. Güncel haberleride sitemizden takip etme şansınız var elbette. Biraz canınız sıkılırsa müzik dinlersiniz yada komik videolar felan izlersiniz. Oktay usta

Kapmaca blog