20 Kasım 2012 Salı

Kilroy Was Here Nedir

Kilroy Was Here, James Kilroy kimdir, James Kilroy Kilroy Was Here yazısı, Kilroy Was Here anlamı

James Kilroy’un grafitisi “Kilroy was here!” aslında bir iletişim metoduydu. İlk insanın duvarlara kazıdığı resimlerden veya sokak çetelerinin birbirlerini tanımak için şehirlerin duvarlarına yazdığı işaretlerden çok farklı da değildi aslında. Grafiti iletişim kültürünün bir parçası... bazen düzene baş kaldırmak, bazen politik gündemden konuşmak bazen de bulunulan sub-kültürü ifade etmek için kullanılmış ve halen de kullanılıyor.



“Kilroy buradaydı” grafitisinin başlangıcı esasında çok basit bir nedene dayanıyor. James Kilroy’un bir mesajı idi diğer tersane müfettişlerine... Kilroy, geminin en ulaşılmayan yerlerinde denetim yaparken bunu yazıyor ve böylece, denetim yaptığı yerleri hem kendisi, hem de diğerleri için işaretlemiş oluyordu.

Bazen böyle küçük şeyler, mesajın kendinden çok daha büyük olan etkilere ve yeniliklere yol açabiliyor, tıpkı James Kilroy’un çalıştığı tersanenin kurucusunun yarattığı ve günümüzde herkesin kullandığı iletişim metodu gibi.

James Kilroy, 1941 yılında, Boston civarında bulunan Fore River Tersanesinde çalışmaya başladı, - Japonların Peal Harbor atağından iki gün önce. Ne yazık ki tersanenin kurucusu olan Thomas Watson ile tanışma imkanını bulamadı. Thomas Watson, Fore River Tersanesini 1883 yılında kurdu ve tersana, çok kısa bir zamanda, Amerika’nın en işlek ve en büyük tersanesi haline geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kapmaca baba

Kapmaca BLOG olarak günümüzde bir çok konuda yer alan köşede kalmış fakat herkesi ilgilendiren bilgileri sizlere sunmaya hazırız. Güncel haberleride sitemizden takip etme şansınız var elbette. Biraz canınız sıkılırsa müzik dinlersiniz yada komik videolar felan izlersiniz. Oktay usta

Kapmaca blog