24 Aralık 2013 Salı

En Kolay Krep Tarifi

Oktay ustamızın en güzel ve pratik krep tariflerinin belkide tek adresi her zaman sizlerle olmaya devam edecektir.

Malzemeler

 4 dilim füme somon balığı
4 yemek kaşığı labne peyniri
iki dal yeşil soğan
bir yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
iki yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı amade çiğ krema
Tuz
Karabiber
Krep için:
iki tane yumurta
bir fincan un
iki kupa süt
bir çay kaşığı tereyağı
Tuz

Krep Tarifi

16 Aralık 2013 Pazartesi

Oktay Ustanın 2014 Yılı Kurabiyeleri

Selam tanıdıklar yemek tarifleri konusun da çok büyük 1 uzman olan oktay ehil yemek tarifleri sitemizi size az birşey takdim etmek diledim. Kendi çabalarımızla büyüttüğümüz bu siteyi bilhassa  oktay ehil Hoş tarifleri, mevzusunda sahiden harika 1 duruma sağlamaya gayret ediyoruz. Oktay ustamızın mükemmer Hoş tariflerini ayrıntılı 1 tarzda sitemizde paylaşıyoruz. Bu tarifleri görsel ve videolu ögelerle destekliyoruz. Bu hoş tarifleri Ayrıca çay saatlerinin yanın da bundan başka çocuklarınıza takdim edebilirsiniz.

Ülkemizin en güzel Kurabiye Tarifleri sitemiz aracalığı ile sizlere sunuyoruz. Bu tarifleri hepsi birbirinden güzel. Hem çocuklarınızın çok seveceği hemde kısa bir süre içinde yapabileceğiniz güzel tarifleri sitemizden alabilirsiniz. Oktay ustamız bu tarifleri sizler için sunuyor.

Un Kurabiyesi Oktay usta

Hemen çocuğunun bütün talep ettiğini elde eden aileleri gördükçe Ayrıca neşeli oluyorum çocuk ismine, bundan başka ailelere kızıyorum arada sırada çocuklarına yokluğu yaşatmadıkları için. Kendi yaşadıkları sıkıntıları çocuklarına yaşatmak istemiyorlar Büyük ihtimalle. Lakin kolaya alışan veletler yaşamda karşı fazla hazırlıksız yetişiyor bu biçimde. Bunun dengesinin güzel kurulması lüzumlaşıyor bu sebeple.

Un Kurabiyesi Tarifi

 Gerçi o vakitler fazlaca seçeneğimiz bulunmamaktaydı Aslında. Bakkaldan her türlü istediğimizi alamazdık. hanede annemiz ne pişirirse kendisini yerdik. Anne benim canım çikolata arzuluyor figür, ben sana kek yapayım adıyla istediğin şeyin makamını asla tutmayacak 1 alternatifle gelirdi validelerimiz. O vakitler yaygara koparsak da sonra sonra kavramaya koyulduk annelerimizin bize yokluğu hissettirmemek için ne girişimler harcadığını.

12 Aralık 2013 Perşembe

Köfte Tarifi

Köfte nasıl yapılır, Köfte yapımı, Köfte oktay usta, Köfte tarifleri, Köfte nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz o zaman bu tarife bir de oktay ustamızdan bakın.

Malzemeler

1 tatlı kaşığı tuz
Birer çay kaşığı kırmızıbiber,karabiber,köfte baharı (veya kimyon)
1-2 yemek kaşığı kekik
isteğe bağlı olarak maydanoz
400 gram kıyma
2-3dilim bayat ekmek içi
1 tane soğan
1 tane yumurta
2 diş dövülmüş sarmısak

Köfte Tarifi 

8 Aralık 2013 Pazar

Biber Dolması Tarifi - Resimli Anlatım

Biber Dolması hem yapımı pratik olan hemde yemesi çok zevkli olan bir akşam yemeğidir. Yemede yanında yat menüsüne eklenmiştir.

Malzemeler

500 gram biber
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
 tuz, sıvı yağ
 pul biber, karabiber ve  maydanoz


Biber Dolması Tarifi 

İlkönce iç harcını üretmek için 1 tasın içersine soğanları ufak ufak doğruyoruz temizlediğimiz pirinci baharatları salçayı ve sıvı yağını da ekleyip, zayıf kıyılmış maydanozları da ilave edip harmanlıyoruz
Dolmalık biberlerin içersine bu Hazır ettiğimiz iç harcından dolduruyoruz. Üst kısmına de domates ile kapatıyoruz.
Salçalı sosu da doldurduğumuz dolmaların üstüne ilave edip, azıcık da sıvı yağ dolaştırıp kısık alevde yirmi dakika dek pişirme olayını gerçekleştiriyoruz. Afiyet bal şeker olsun.

5 Aralık 2013 Perşembe

Karnıyarık Yapımı

Karnıyarık nasıl yapılır, Karnıyarık tarifleri, Karnıyarık oktay usta, Karnıyarık kolat tarifleri, Karnıyarık resimli anlatım.

Pratik bir tarif olan Karnıyarık her zaman yapacağınız çok kolay bir tarifdir. Bu tarif ile yaklaşık olarak yarım saatde Karnıyarık yapabilirsiniz.

4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr çekilmiş et
6 tane patlıcan
2 tane soğan
1 tane domates
8 tane yeşil biber

Karnıyarık Tarifi

3 Aralık 2013 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Kıbrıs Tatlısı Nasıl yapılır, Kıbrıs Tatlısı malzemeleri, Kıbrıs Tatlısı yapılışı, Kıbrıs Tatlısı oktay ustamızın bugün ki programından süper bir tarif sizlerle.

Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz veya fındık

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Ispanaklı Kıbbe Tarifi

Ispanaklı Kıbbe nasıl yapılır, Ispanaklı Kıbbe malzeleri, Ispanaklı Kıbbe yapılışı, Ispanaklı Kıbbe oktay ustamızın en güzel lezzetlerinden bir tanesidir.

Yöresel yemekler arasında yer alan bu tarifi herkese çok sevecektir. Ispanaklı Kıbbe Tarifi

Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır

Tavuk Göğsü tarifi, Tavuk Göğsü oktay usta anlatımı, Tavuk Göğsü malzemeleri, Tavuk Göğsü nasıl hazırlanır

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
2.5 çay bardağı su
Yarım tavuk göğsü
1 lt süt
1 çay bardağı dolusu mısır nişastası
1 çay bardağı pirinç unu

Tavuk Göğsü Tarifi

2 Aralık 2013 Pazartesi

Oktay usta Gün Kurabiyeleri

Yeni evlenen ve tuhaf bir şekilde gün yapan kadınlarımız için hazırladığımız bu kurabiye tariflerini sitemizden rahat bir şekilde inceleyebilirsiniz. Bu tariflerin tamamı oktay ustamız tarafından hazırlanmıştır.

Çat Kapı Kurabiye Tarifi
Kalpli Kurabiye Tarifi

Pırasalı Köfte Yapımı

Pırasalı Köfte nasıl yapılır, Pırasalı Köfte oktay usta, Pırasalı Köfte malzemeleri ve detaylı anlatımını sitemizden kolaylıkla bulabilirsiniz.


Pırasalı Köfte Tarifi

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Anlatımı

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması nasıl yapılır, Mısır Unlu Patlıcan Kızartması tarifi, Mısır Unlu Patlıcan Kızartması malzemeleri, Mısır Unlu Patlıcan Kızartması kaç kalori.

Oktay ustamızdan on numara bir kahvaltılık tarifi daha sizlerle. Bu tarifi her öğün tüketebilirsiniz.

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi


Reyhanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır

Reyhanlı Bulgur Pilavı tarifi, Reyhanlı Bulgur Pilavı anlatımı, Reyhanlı Bulgur Pilavı malzemeleri, Reyhanlı Bulgur Pilavı oktay ustamızdan süper bir tarif daha sizlerle. Yemede yanın da yat bence bu tarifin.

Reyhanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır

Oktay ustamızın da en sevdiği kek olan Kakaolu Islak Kek Tarifi sizlerle. Yemede yanın da yat lezzetleri ile her zaman sizlere en güzel tarifleri sunmaya devam edeceğiz. Bu tarifleri hem paravan sitelerimizde hemde resmi sitemiz olan oktayustatarifleri.co da rahat bir şekilde izleyebilirsiniz.

Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yeteri kadar un

Kakaolu Islak Kek Tarifi

1 Aralık 2013 Pazar

Oktay Usta Günün Çorba Yemekleri - 01.12.2013

Oktay Usta yemek tarifleri, Oktay Usta çorba tarifler, en güzel oktay usta tariflerinin tek adresi bugün de sizlerle için 3 değişik çorba sunuyor.



Naneli Mercimek Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası TarifiYağsız 
Bezelye Çorbası Tarifi

Oktay Usta Günün Sebze Yemekleri - 01.12.2013

Oktay Ustamızın sebze yemeklerini sevenler çok iyi bilir. Bu akşamda muazzam bir lezzet olan sebze yemeklerimizi inceleyebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyetler dilerim.



Rezene Sote Tarifi

Kabak Pizzası Tarifi

Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Kapmaca baba

Kapmaca BLOG olarak günümüzde bir çok konuda yer alan köşede kalmış fakat herkesi ilgilendiren bilgileri sizlere sunmaya hazırız. Güncel haberleride sitemizden takip etme şansınız var elbette. Biraz canınız sıkılırsa müzik dinlersiniz yada komik videolar felan izlersiniz. Oktay usta

Kapmaca blog