8 Mayıs 2012 Salı

Recep Tayyip Erdoğan'dan başkanlık sistemi açıklaması 8 Mayıs 2012

Recep Tayyip Erdoğan resimleri, Recep Tayyip Erdoğan videoları, Recep Tayyip Erdoğan haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Esenboğa Havaalanı'na yabancı basın gezisi dönüşü mensuplarının sorularını yanıtlayan. Bir basın toplantısında 'başkanlık sistemi' de Başbakan Erdoğan da tartışmaları hakkında konuştu.

Erdoğan hakkında 'Başkanlık sistemi', "diye mutlaka tartışalım, bir iddia olacaktır. Kamuoyuna nihai karar. Bu kaçınılmaz olacaktır. İnsanlar sistemi anlamak gerekir. Parlamenter sistem cahil ve beceriksiz söylemek gerekir" dedi. ilan

Ona karşı Başbakan, olası cumhurbaşkanlığı adaylığının soru "biz yolumuza bakarsanız Anayasa'da. Biz ölümlü, biz ilkeler bazında bakmak," cevabını verdi.

Ayrıca neden tablolar kamuoyu tartışmasını hatırlattı "on yıl sonra bir din, dil sürçmesiydi on yıl. O gün, yerine tek bir dinden daha 'tek millet' am, 'dedim. Bu bir dil sürçmesidir olduğunu" dedi.

Basın mensuplarının, Genelkurmay, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının hatırlatması üzerine, "O yazarın tüm generallerin dava açması gerekir" cevabını verdi. Erdoğan'ın konuşması bugünkü grup toplantısında, Genelkurmay Başkanı siyasetin eleştirmenler Kılıçdaroğlu'nun "Kılıçdaroğlu iyi tarafı görgü anlayamadık hatırlattı. Kimse kimseye hakaret etmeye yetkili değildir. Neden 'Paşa' iyi anlaşılmış metafor. Paşa'nın Genelkurmay açıklaması benzetme Atatürk'e hakaret kadar uzanır "dedi.

Ayrıca hakkında 'Paşa' harfini "kir o kişinin kaleminden akan" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli bugünkü konuşmasında, eleştirilerin 'başkanlık sistemi' tartışmalarına Erdoğan Işık ALARSLAN Türkesş'in '9 'adlı kitabında cevap getirdi.Başbakan, "Coğrafya, MHP, tek bir sistem, başkan kitabında 9 Işık diyor savunur" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kapmaca baba

Kapmaca BLOG olarak günümüzde bir çok konuda yer alan köşede kalmış fakat herkesi ilgilendiren bilgileri sizlere sunmaya hazırız. Güncel haberleride sitemizden takip etme şansınız var elbette. Biraz canınız sıkılırsa müzik dinlersiniz yada komik videolar felan izlersiniz. Oktay usta

Kapmaca blog