8 Mayıs 2012 Salı

Bizim Büyük Çaresizliğimiz Filminin Yönetmeni Seyfi Teoman Hayatını Kaybetti 8 Mayıs 2012

Seyfi Teoman öldü haberler, Seyfi Teoman kimdir, Seyfi Teoman filmleri, Seyfi Teoman vefat etti

Geçtiğimiz hafta moyor kazası geçiren genç yönetmen Seyfi Teoman, yaşam mücadelesini ne yazık ki kaybetti. Teoman, 35'inci doğum günü olan 17 Nisan 2012 tarihinde motosikletiyle trafik kazası geçirmişti ve Ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılan genç yönetmen Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakımın servisinde tedavi görüyordu.

Seyfi Teoman Kimdir:

Seyfi Teoman Kayseri'de 1977 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz film yönetmenliği eğitimi aldı.

2004 yılında yaptığı bir kısa film Bina ve sayısız festivaller, ulusal ve uluslararası ödüller gösterildi. 2005 Rotterdam Uluslararası Film Festivali Hubert bals Tatil Fonu 'Senaryo ve Proje Geliştirme Desteği' in Kitabı'yla ilk uzun metraj film senaryosu kazandı. İlk filmi Tatil Kitabı, 2008, Türkiye'de 58. Berlin Film Festivali'nde yapılan tek film olduğunu kabul ettiler.Sinema dünyasındaki Türkiye Ulusal Yarışma, Uluslararası İstanbul Film Festivali Berlin Film Festivali Forum bölümünde, 27 galası ve En İyi Film ve FIPRESCI ödülünü kazandı.Kaza geçirmeden önce ikinci filmi olan "Bizim Büyük umutsuzluk", Berlin Film Festivali'nin yarışma bölümüne seçilen 61. Teoman, üçüncü senaryo üzerinde çalışıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kapmaca baba

Kapmaca BLOG olarak günümüzde bir çok konuda yer alan köşede kalmış fakat herkesi ilgilendiren bilgileri sizlere sunmaya hazırız. Güncel haberleride sitemizden takip etme şansınız var elbette. Biraz canınız sıkılırsa müzik dinlersiniz yada komik videolar felan izlersiniz. Oktay usta

Kapmaca blog