22 Mayıs 2012 Salı

Roaccutane İlacı ve Yan Etkileri

roaccutane ilacını kullananlardaki sıkıntılar forum, roaccutane ilacının yan etkileri nelerdir, roaccutane ilacı fiyatı

İlaç Roaccutane ilk olarak ne yazıyor ve onlar nereden gelir. Roaccutane sivilceye neden dört faktör etkiler. Dramatik deride sebum üretimini düşürür. Bakteri miktarı anlamlı olmayan azalma oluşturmasına karşın, böylece duktal hiperkeratinizasyonu ve, siyah ve beyaz noktaların oluşumunu azaltır ve bu inflamatuar lezyonlar olarak antibiyotikler. Buna ek olarak, iltihap ve kırmızılık azaltmak karmaşık mekanizmalar.

İlk Roaccutane olarak piyasaya ne zaman birçok kişi tarafından kullanılmış olup, bu tarihe kadar?

İlk lisans yaklaşık 11 milyon kişi tarafından dünya çapında kullanılan, Roaccutane gibi İngiltere'de de 1982 yılında yayınladı.

Roaccutane nasıl çalışır?

Roaccutane sivilceye neden dört faktör etkiler. Dramatik deride sebum üretimini düşürür. Bakteri miktarı anlamlı olmayan azalma oluşturmasına karşın, böylece duktal hiperkeratinizasyonu ve, siyah ve beyaz noktaların oluşumunu azaltır ve bu inflamatuar lezyonlar olarak antibiyotikler. Buna ek olarak, iltihap ve kırmızılık azaltmak karmaşık mekanizmalar.

Ne kadar zaman üzerinde herhangi bir etkisi görülmeden önce geçer?

Genellikle bir kaç hafta deride yağlanma bir azalma ile tedaviye başlandıktan sonra ve yeni akne gelişiminde görülmelidir. Akne sonraki birkaç hafta içinde daha iyi olacaktır.

Yüz lezyonların daha hızlı bir temizleme, bununla birlikte, sırt ve göğüstekilerden eğilimindedir. Dört ay hastaların çoğunda Roaccutane akne bir ders sonra tam olarak iyileşir.

Bu Roaccutane tekrarlanan dersler güvenli mi?

Özel çalışmalar yapılmış olmasına rağmen, izotretinoin Staintorh ve arkadaşları tekrarlanan dersler ilave yan etkiler ya da direnç neden olmadığını bildirdi.

, Düşük doz isotretinoin yana, tedavi tekrar kurs için ihtiyaç olasılığını arttıran faktörler Komedonal akne, şiddetli akne, yaş, kapalı ve akne uzun vadeli bir geçmişi içerir. Düşündüren, kalır,% 80 90 kürleri ile iltihaplı yanıt aynı düzeyde defalarca tekrarlanan kürler tolerans gelişmez.

Nasıl İzotretionin metabolize edilir?

Total plazma klirensi = 10-35 saat

% 1 'den daha az olan böbrekler temiz fraksiyonu

90'dan fazla metabolize olan% 'si

Oral biyoyararlanım% 25 daha fazla olduğunu

Metabolizmasında görev alan enzimler: CYP2C8, CYP1A2, CYP3A4, glukuronil transferaz?

Aktif metabolit (eliminasyon yoluna), 4-okso izotretinoin (GT)

Referans: Clin Farmakokinetik: 1997, 32 (3), 210-258

Ne kadar vücuttan temizlenmesi izotretinoin ROACCUTANE'nın son dozu aldıktan sonra?

Bağlı olarak, bir ay içinde tüm metabolitlerin Half-yaşıyor

Kimyasal ve fiziksel özellikleri ROACCUTANE'nın nedir?

Yanıcı, parlayıcı, yanıcı katı. Su, atmosferik oksijen ve ışığa çok duyarlı bir madde içinde çözünmez.

Eğer varsa kapsüller yutma sorunları açılabilir?

Retinoidler su ve ışık erimediklerinden süspansiyonu bir doğal gerçekleştirmek mümkün değildir, böylece bağlı olarak etkilenir. Ancak, bazı merkezlerde, yutma problemi ile karşı karşıya, hasta hemen önce açmak için kullanmak ve birlikte alınan kapsül içeriği gıdalar öneriyoruz. Roaccutane kapsüller limon benzeri kesme halindedir.

Alternatif olarak, içeriğini sıkarak bir iğne ile kapsül taze ponksiyon ılık sütü doğrudan taburcu edildi. Hızla hasta ile karıştırılarak hemen süt içmelisiniz. Bu acı tadı bir parça, süt miktarı içebildiği hasta tarafından tolere edilebilir hale getirilebilir kadar artırılabilir. Zor bir sürecin sonunda, ama uygulama birkaç gün içinde, kapsül içeriğinin tamamını çıkarmak mümkün olacaktır.

Ilacın biyoyararlanımı ve etkinliği bu süreci ve bu yöntemin bilimsel yayın geçerliliği değişmeden kalmasını düşündüm ve destekleyecek hiçbir veri yoktur.

Roaccutane jelatin kapsüller hayvanlardan elde edildi mi?

Evet, domuz değildir inek elde edildi.

Çölyak hastalığı Roaccutane dozu ile ilgili sorunları olan nişastayı neden olabilir?

No kapsül duvar oluşturucu Karion 83, mısır nişastası ürün elde edilen bir dekstroz% 70'dir.

Roaccutane böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılabilir?

Roaccutane böbrek yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir. Böbrek yetmezliği olan hastalar Roaccutane ile klinik çalışmalara dahil edilmemektedir. ROACCUTANE'nın bu hastalarda kontrendike, biz ilaç kullanımına ilişkin çok az veri bu tip hastalarda olduğu ana nedeni.

Böbrek yetmezliği olan hastalarda immunsupresif tedavi transplant hastaları da dahil olmak üzere edebiyat Roaccutane 'nin verilerine göre, bazı önlemler alarak, semptomları azaltmak için yeterli dozlarda kullanılabilir:

Dozu ile başlayarak küçük miktarlarda, düzenli bir şekilde arttırılır. 0.3 mg / kg ya da 0.5 mg / kg / günlük dozlama başlatılmıştır ve iyi tolere edilen doz Coincidence klinik etkiye görülebilir; Kan lipidleri, transaminaz, renal parametreler gibi ortak kontrol gibi biyolojik parametreler zorunludur; Parametrelerinden biri normal bir aralığın dışında, ilaç derhal kesilmiş olmalıdır;

önerilir.

Crohn hastalığı Roaccutane reçete edilebilir?

Bu tür hastalar, mevcut veri kolit izotretinoin tedavisi üzerindeki olası olumsuz etkilerinden biri olarak bildirilmektedir yansıtacak şekilde dikkatle ele alınması gerekir. Bununla birlikte iritabıl bağırsak hastalığı, kolit veya Crohn hastalığı, Roaccutane Gövde ve Cunliffe MacDonald (1989) (ROACC853) ve Godfery ve James (1990) (ROACC 902) kullanılmasıyla bildirilmiştir. Doz izotretinoin 0.7 -1mg/kg/gün hastalığı alevlenmesine yedi hastanın sadece birinde görülmektedir.

Hastalar şiddetli akne (sivilce flare) bir alevlenme vardı veya akne fulminans gelişir, ne olur?

Akne fulminans genellikle akne vulgaris kat hafif ve orta şiddette oluşur. Akne fulminans çok şiddetli akne, şiddetli akne benzeri konglabata'ya türüdür. Skarlasma kaçınılmazdır, ve özellikle tedavi edilmemiş durumlarda ciddi bir kozmetik kusurları yol açabilir.

Kullanımı ROACCUTANE'nın fulminansta akne ile ilgili aşağıdaki faktörler dikkate.

Roaccutane akne fulminans şiddetlendirebilir veya neden, ve bu durum tedavi dozunun azaltılması veya sona erdirilmesi gerekebilir olabilir.

Fulminanslı akne hastalarında, hastalığın akut inflamatuar fazı antibiyotikler, prednizolon ve cerrahi uygulamaların sonunda alınan kontrolü, bu aşamadan sonra Roaccutane uygulanması relaps önleme düşünülmelidir.

Roaccutane ve kortikosteroidler arasında bilinen herhangi bir etkileşim yoktur. Kortikosteroid kullanımı ilacın tedaviye yardımcı olabilir ve bu uygulama kontrendike değildir.

Roaccutane ile tedavi sırasında kemik-iskelet sistemi problemleri nelerdir? İzotretinoin tedavisi, hiperosteoz, servikal ve lomber vertebral osteofit oluşumu ve tendon ve / veya ligamentlerin kalsifikasyon oluşumunu içeren çeşitli iskelet değişiklikleri dışında çocuklarda erken epifiz kapanması, oluşabilir.

Literatürde, iskelet değişiklikler de Darier hastalığı hastaların tedavisinde uzun süreli izotretinoin bildirilen vakaların büyük çoğunluğu. Tedavi hastayı kapsayan iki prospektif çalışmalar şu anda önerilen dozların sadece minimal kemik değişiklikleri bildirilmiştir.

1999 yılında Leachman et al, 6 aylık bir süre için, çalışma (onaltı haftalık bir standart tedavi) 1 mg / kg, izotretinoin düşük kemik yoğunluğu,% 4.4 arasında bir ortalama olan hastaların tespit edilmiş tarafından yapılır.

Roaccutane konjonktivit neden olabilir mi?

Konjonktivit Roaccutane tedavisi (hastaların yaklaşık% 20'sinde görülür) ve doza bağlıdır (1-4) en sık görülen oküler yan etkisidir. Semptomların etyolojisi ve edebiyatı (2-3) yer almaktadır.

Eğer tedavi sağlayarak göz kapağı hijyen Roaccutane tedavisi sırasında konjonktivit belirtileri, hafifse, suni gözyaşı damlaları ve topikal antibiyotik tedavisi ile yapılabilir. Diğer tedavi yöntemleri önerilmiştir (4).

Yani yeter ki yerel ve içeriği ile antibiyotik tedavisine cevap olarak retinoid dozunu azaltmak için gerekli olmayabilir. Bazı durumlarda bir tedaviye (3) bir doz veya kesintisiz azaltmak için gerekebilir.

Referanslar:

1. Roche içi Global İlaç Veritabanı

2. Altın JA ve ark. Retinoidler (1989) Oküler yan etkiler. Int J Dermatol. 28 (4) :218-225

3. Oral retinoidler Lebowitz, MA ve Berson DS (1988) Oküler etkiler. J Am Acad Dermatol 19:209-211

4. İzotretinoin. In: Terapötik ilaçlar. Cilt 1 Sir Colin Dollery Düzenleyen.

5.. Roaccutane için Çekirdek Veri Sayfası

Roaccutane ve ağda (wax epilasyon) arasında bir sorun var mı?

"Cilt ve mukus dokusu en çok etkilenecek. Cilt kuruluğu, pullanma, eritem (özellikle yüzde), ve kaşıntı ile ilişkili olabilir. Cilt artmış duyarlılık tespit edildi ve epidermal büller sürtünme travması sonucu oluşabilir."

Eğer tetrasiklinler kullanmayı bıraktıktan sonra ne kadar süre Roaccutane kullanılabilir?

Tetrasiklinler ve selim artan intrakraniyel basınç durumda küçük bir sayıda kullanımdan sonra Roaccutane kullanımı gözlenmiştir. Bu nedenle ek tedavi tetrasiklinler kontrendikedir. Bir hasta tetrasiklin kullanıyorsa, tetrasiklin ROACCUTANE'a önce 4-5 yarı ömrü süresi kadar beklenmesi gerekmektedir. Örneğin 11-26 saat ve Roaccutane tedavisine başlamak için gerekli 5-6 gün yarı ömrü minosiklinin.

Roaccutane Alkol olabilir? Eğer alkol kullanmayı bıraktıktan sonra ne kadar Roaccutane olabilir?

Roaccutane kullanımı sırasında alkol tüketimi için bir kontrendikasyon değildir, ama düzenli alkol kullanımı konusunda bir uyarı vardır.

Içilmemesi, bazı hastalarda alkollü içeceklerde alkol izotretinoin kan düzeylerini yükseltmek, veya tütsülenmiş miktarını azaltmak için tavsiye olabilir. Kullanılan çekirdek veri Klasör Senkronizasyon "bir ay sonra tedavi öncesi Roaccutane ve kullanım sonraki 3 aylık dönem ile tedavi edilen hastalarda karaciğer fonksiyonları ve kan lipitleri ölçülmelidir." Bu nedenle, yüksek lipid düzeyleri, ve hastalar için risk altında olan hastalarda temel olarak uyarılmalıdır "Eğer zorundaysalar içerseniz, bunu yapmak için karar," söylenebilir.

Soria ve ark. izotretinoin etkisi alkol alımını azalttığını gösteren bir olgu dikkat çekti. Alkol kullanımı günde 60 mg izotretinoin, eski bir alkolik ile tedavi ediliyordu. Yine iki hafta boyunca alkol içmeye başladı. Bu cilt lezyonları ilaca bağlı yan etkiler ortaya çıkıverdi ve azalmıştır. Ne zaman bu senaryonun tam tersi alkol almak için yapıldı. Tam olarak bilinmemektedir neden olur, ama bir senaryoya göre, alkol metabolizmasından sorumlu karaciğer mikrozomal enzimleri, isotretinoin izotretinoin indükleyici kısa dönemli terapötik ve yan etkilerinin azalmasına neden olabilir. Bu etkileşimin genel önemi bilinmemektedir.

(C Soria ve ark., Dermatologica, (1991), 182, 203-205, izotretinoin azalması sırasında etkinliği alkol)

Roaccutane antibiyotikler ile birlikte alınabilir mi?

Tetrasiklinler hariç, antibiyotikler ile kombinasyon halinde kullanılan riski Roaccutane Roaccutane nedeniyle artması intrakraniyel basınç ile birlikte kullanılır edilmemelidir.

Roaccutane tedavisi için kullanılan ilaçlar ile etkileşime AIDS (HIV)?

CYP3A4 metabolize hassas bir şekilde kullanılması nasıl İzotretinoin'in değil, ilgili bir araştırma yayın bilinmemektedir. Benzer şekilde, izotretinoin ve AZT, 3TC ve ilaç denetim ve güvenliği bizim veritabanı değil arasındaki etkileşim herhangi bir bildirim veritabanı alırsınız.

Ancak, sitokrom P450 izoenzim CYP3A4 yoluyla metabolizmasından sorumlu karaciğer fazla% 90 saquinavir'in metabolizmayı belirli Know sayesinde gerçekleşir. Ritonavirin metabolizması sırasında da majör sitokrom enzim, çok sayıda kullanır. Bu nedenle, sakinavir / ritonavir ve izoenzim kullanılabilecek diğer ilaçların metabolizması arasında bir etkileşim.

Bir yayın (Padberg J ve ark.. İzotretinoin ve proteaz inhibitörlerinin İlaç Etkileşimi AIDS, 1999, 13:284-5) proteaz inhibitörleri alan, izotretinoin toksik seviyeleri hastanın klinik bulguları gelişir ise bildirilmiştir. Akne belirtileri replasman tedavisi dört hafta sonra kayboldu. Bu ilişki önerilen iki olası mekanizma yayının yazarları:

1. Metabolizmasında azalma sitokrom sistemine bağlı olarak HIV proteaz inhibitörlerinin baskılayıcı etkileri. 2. Hücre içinde (hücre içi) izotretinoine proteaz inhibitörleri (hücrelerarası) blokajı ile CRABP-1 hücreleri arasına bağlanır.

HIV izotretinoin proetaz inhibitörleri tek bir dava ile bu tip varılmakla ilaçlar ile uyumlu değildir listesine dahil edilmesi için gerekli olabilir Bu yayını olan etkileşimde olduğu bildirilmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kapmaca baba

Kapmaca BLOG olarak günümüzde bir çok konuda yer alan köşede kalmış fakat herkesi ilgilendiren bilgileri sizlere sunmaya hazırız. Güncel haberleride sitemizden takip etme şansınız var elbette. Biraz canınız sıkılırsa müzik dinlersiniz yada komik videolar felan izlersiniz. Oktay usta

Kapmaca blog