7 Mayıs 2012 Pazartesi

2B Arsası nedir Başvuru Koşulları 8 Mayıs 2012

2B Arsası fiyatları, 2B Arsası ücretleri, 2B Arsası ne demek, 2B Arsası kimler alabilir

Ülkede 2B adı ile anılan orman arazilerinin satışlarına 8 mayıs 2012 tarihinden itibaren başlanıyor. 2B orman arazilerini satın almak isteyenler için 6 aylık süre verilirken, 2B satışı için son başvuru tarihi 31 Ekim 2012. İşte 2B ile ilgili merak ettikleriniz...

Yasası olarak bilinen topraklarda 2B 2B orman niteliğini kaybetmiş yürürlüğe girmiştir. 2B ise satış bugün başlıyor. Hak sahipleri altı aylık dönemde 2B verilir, 2B hak sahipleri 31 Ekim 2012 yılına kadar başvuru yapabilecek.

2B, genel olarak bilinen, '6292 süreci 26 Nisan'da Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra çalışmaya başlar. Satışları 25 milyar bugün 2B başlatılır davranın. Hak sahipleri 6 ay içinde başvuruda bulunabilirler.

Satış fiyatı Organizasyon, gerçeğe uygun değer yüzde 70 olarak belirlendi, peşin veya taksitle ödeme seçeneği vardır. Uygulanan miktarın yarısı peşin ödenmesi halinde yüzde 20 avans, yüzde 10 indirim, ödeme de verilecek.Taşınmaz yapılar ve tesisler üzerindeki Şarj de dikkate alınacaktır. İmtiyaz sahipleri; Ecrimisil Ecrimisil son 5 yıl için ücreti alınmayacaktır satış fiyatından düşülür. Hangi işlemlerin durdurulması için açıldı. Dava durumlarda ne alır açtı.

Mülkiyet, 31 Aralık tarihinden önce, 2011 kullanım dakika ve kişilerin kadastro güncelleme listeleri sağlanan bilgilendirilmiş onam vermek için yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra noter tarafından verilmiş, kesinleşmiş mahkeme kararı mirasçıları uyarınca belirlenen haleflerini doğrudan satış yararlanmak için sözleşme hakkı.

Gazete göre; uygulamaları, güncelleme listeleri kanunun yürürlük tarihinden veya kayıtlı gayrimenkul kadastro güncelleştirilmiş listeleri sonrası için altı ay süreyle emlak kadastro kanunu, mahkeme kararları veya son dakika yürürlüğe girdiği tarihten önce tescil edilmişmahkeme kararlarının nihai dakika ya da sekiz ay içinde yapılacak.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Başvuruda; başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanının fotokopisi, başvuru bedelinin yatırıldığına dair makbuz, kanuni mirasçılardan mirasçı olduklarını gösterir veraset ilamının onaylı örneği; akdi haleflerden ise hak sahibinin veya mirasçılarının kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra düzenlenecek noter tasdikli yazılı muvafakatı, tüzel kişiler için ayrıca, gayrimenkul tasarrufuna izinli olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi istenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kapmaca baba

Kapmaca BLOG olarak günümüzde bir çok konuda yer alan köşede kalmış fakat herkesi ilgilendiren bilgileri sizlere sunmaya hazırız. Güncel haberleride sitemizden takip etme şansınız var elbette. Biraz canınız sıkılırsa müzik dinlersiniz yada komik videolar felan izlersiniz. Oktay usta

Kapmaca blog